Tillbaka
Södermanland

Södermanland

Camelina of Sweden

Adress

Björksund
611 99 Tystberga
www.camelinaofsweden.se 

Kontakt

Telefon 0736633802
Mobil 0703332120
E-post info@byranch.se 

Öppettider

Efter ök

Nästa generations functional food

Familjeföretaget by Ranch AB utanför Nyköping tar det traditionella jordbruket till en ny nivå och fokuserar på ekologisk växtodling. Vi är ensamma i Sverige om att odla oljedådra (Camelina sativa) i stor skala. Odlingen sker fritt från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel och produktionen är i princip befriad från svinn, då resterna säljs som näringsladdat djurfoder.


Efter skörden kallpressas fröna till olja eller torrostas helt utan tillsatser. Resultatet är 100 % ekologisk och närodlad functional food för dig som vill leva och laga mat hälsosamt. Vi kallar den Camelina of Sweden. 1–2 tsk olja ger dagsbehovet av omega 3, och oljans och frönas runda, nötiga smak lyfter allt från sallader till grillkött. Vissa säger att de smakar sommar. Förutom god smak har vår camelinaolja också en närapå perfekt balans av omega 3, 6 och 9 som inte återfinns naturligt i någon annan olja. Den är även rik på E-vitaminer (antioxidanter). De här unika näringsegenskaperna gör den perfekt för användning även i hud- och hårvård, bl.a. som skonsam babyolja.


Tålig allroundolja och -topping

Ringla Camelina of Sweden över sallad, blanda i dressingar och marinader, eller stek i istället för olivolja. Oljan, som är en populär ingrediens i en rad olika paleorecept och veganska rätter, klarar nämligen upphettning till över 245 °C utan att tappa sina välgörande egenskaper. Den är även motståndskraftigare mot härskning än de flesta andra oljor. Fröna kan du använda som smakrik topping på allt från sallad, sushi och fisk, till frukostgröt eller hembakt bröd, eller knapra som de är.


För mer information och för att hitta återförsäljare nära dig eller för att beställa: Ring eller maila till by Ranch AB. Välkommen!


Vägbeskrivning

Från E4 tag avfart 135 Tystberga, kör igenom samhället, vid T-korsning tag höger mot stendörrens naturreservat, efter 500 meter håll höger /rakt på mot Björksund efter 8 km tag vänster mot lantbruket innan slottet.
Camelina of SwedenCamelina of SwedenCamelina of Sweden

Nyckelord

Camelina of Sweden, Camelinaolja, Oljedådra, matolja, hälsa, omega 3, ekologisk
811
828