Tillbaka
Skåne

Skåne

Gunnarshögs Gård

Adress

Gunnarshögs Gård
Gunnarhögs Gård
27656  HAMMENHÖG
www.gunnarshog.se 

Kontakt

Telefon 0414-320 03
E-post info@gunnarshog.se 

Öppettider

Öppettider i Gårdsbutik Vardagar kl. 9-17 Lördagar kl. 10-16 Söndagar (maj-september) kl 10-16 Öppet i Gårdskaféet Se hemsidan

Mitt på det vackra Österlen ligger familjegården Gunnarshögs Gård. Här tillverkar vi vår kallpressade rapsolja. Vi kallar den guldet från Österlen.

Vi som driver Gunnarshögs gård heter Erik, Anja, Gunnar och Lisbeth. Vi har förmånen att bo och verka på det natursköna Österlen, i ett böljande landskap, bland guldgula rapsfält. Här odlas de råvaror som vi sedan vidareförädlar och säljer i vår gårdsbutik och till återförsäljare runt om i landet.

Gunnarshögs Gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897. Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus.

Rapsen odlas på vår egen gård eller alldeles i närheten, vilket ger oss full kontroll över hela produktionen, från frö till flaska. Kallpressningen sker på gården och är en mycket skonsam process, som med låg temperatur och mekanisk kraft ”trycker” ut oljan ur fröna. Detta ger oss en rapsolja av högsta kvalitet, med naturligt gyllengul färg och härligt nötig smak. Vi hoppas och tror också att vår lokala produktion kan bidra till en mer levande landsbygd, en hållbar utveckling samt ger dig möjligheten att göra hälsosamma val som ger bra livskvalitet.

I vår välbesökta butik hittar du, förutom alla våra olika sorters oljor, även vinäger, senap, kryddor och marmelader. Och i vårt sommaröppna gårdskafé kan du njuta av läckra smörgåsar och söta delikatesser, allt bakat och tillrett i eget kök.

Kom gärna förbi oss på gården, så berättar vi mer.

Vägbeskrivning

Inne i Hammenhög kör Du mot Vallby, Glimmingehus. Efter 500 m kommer en korsning där Du ska köra mot Vallby, Glimmingehus (ej mot Borrby). Du kör 1,3 km och ser då en allé och skylt till Gunnarshögs Gård.
Gunnarshögs GårdGunnarshögs GårdGunnarshögs Gård

Nyckelord

raps olja Ekologiskt, Gårdsbutik, minipresseril, rapsolja, kallpressad rapsolja, Studiebesök, raps, linfröolja, kafé
811
839