Tillbaka
Södermanland

Södermanland

Camelina of Sweden

Adress

Björksund
611 99 Tystberga
www.camelinaofsweden.se 

Kontakt

Telefon 0736633802
Mobil 0703332120
E-post info@byranch.se 

Öppettider

Efter ök
Smaken av sommarFrån Camelina of Sweden kommer kallpressad olja och torrostade frön från kulturväxten oljedådra (Camelina sativa).Oljedådra användes redan på bronsåldern som mat- och läkeväxt. I samband med industrialiseringen försvann den, då andra spannmålsväxter och oljeväxter var mer effektiva i storbruk. 

Nu har den gamla kulturväxten återupptäckts tack vare sin goda näringsprofil, och är populär bland kockar och hälsointresserade i bl.a. Nordamerika och Kanada.

Familjeföretaget by Ranch AB ensamma i Sverige om att odla oljedådra i stor skala,och säljer den i form av en hälsosam och mångsidig olja, samt torrostade frön. Båda med mängder av spännande användningsområden inom matlagning.

Camelina of Swedens camelinaolja är en full värdig ersättare till alla typer av matolja, både smak- och näringsmässigt. Den har en rund, mild och nötig smak – vissa säger att den smakar sommar – och en unik balans av omega 3, 6 &9 (1–2 teskedar ger dagsbehovet av omega 3*). Oljan kan ringlas över sallad, blandas i dressingar och marinader och, tack vare sin höga kokpunkt (över 245 °C), kan den även användas i bakning och stekas, rostas, friteras och till och med grillas i utan att tappa vare sig sin goda smak eller sina välgörande egenskaper. Den är även motståndskraftigare mot härskning än de flesta andra oljor tack vare en hög koncentration av E-vitamin.

Camelinaof Swedens torrostade frön, med samma runda, milda och nötiga smakprofil som oljan, kan användas som smakrik topping på allt från sallad, sushi och fisk, till frukostgröt och hembakat bröd, eller knapras på precis som de är.

Odlingen på familjegården utanför Nyköping i Sörmland är kravmärkt,sker fritt från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel och är i princip befriad från svinn, då resterna från produktionen kan pressas och säljas som näringsladdat djurfoder.

Förmer information, besök camelinaofsweden.se och för att hitta återförsäljare nära dig eller för att beställa, ring eller maila till by Ranch AB. 

Välkommen!*Livsmedelsverket (vår camelinaolja innehåller 39 g omega 3 per 100g)

Vägbeskrivning

Från E4 tag avfart 135 Tystberga, kör igenom samhället, vid T-korsning tag höger mot stendörrens naturreservat, efter 500 meter håll höger /rakt på mot Björksund efter 8 km tag vänster mot lantbruket innan slottet.
Camelina of SwedenCamelina of SwedenCamelina of Sweden

Nyckelord

Camelina of Sweden, Camelinaolja, Oljedådra, matolja, hälsa, omega 3, ekologisk
811
839