Tillbaka
Västergötland

Västergötland

Påverås Gårdsmerjeri

Adress

Påverås Gårdsmejeri
5212 92 Falköping
www.paverasgardsmejeri.nu 

Kontakt

Telefon 0515-72 60 87
Mobil 0730-34 69 48
E-post paveras@hotmail.com 

Öppettider

Vardagar: Jag har inga fasta tider men är oftast hemma och tillverkar onsdag till fredag och är då tillgänglig i butiken. Lördag och söndag: Oftast är det någon hemma som kan hjälpa till.
Grunden till mitt företag är ett stort och brinnande intresse för djur och lantbruk. Att få förädla kornas mjölk till olika sorters ost i det egna gårdsmejeriet är livskvalitet. Mina produkter ger dej som konsument en smak av levande kultur och öppna landskap. Allt är småskaligt och hantverksmässigt producerat. Efter att ha arbetat som lantbruksavbytare i många år, hade jag en dröm om att kunna leva på mitt lilla lantbruk som jag tidigare ”drivit vid sidan om”. Jag fick kontakt med en kvinna som tillverkade getost. 
Hon bjöd in mej på en helgkurs där man fick prova på att tillverka ost. Jag blev helt såld, tyckte det var jätte häftigt. Senare samma år åkte jag upp till Rösta skolan strax utanför Östersund och gick deras kurs i ystning. I mars 2000 startade jag mitt företag. Jag har varit på studieresor och praktiserat både i Schweiz och Frankrike flera gånger.

Vägbeskrivning

Påverås GårdsmerjeriPåverås GårdsmerjeriPåverås Gårdsmerjeri

Nyckelord

ost, fjällkor
812
831