Tillbaka
Uppland

Uppland

Säby Gård, Ingarö

Adress

Säby Gård, Lilla Barnviksvägen 1
13465
INGARÖ
www.sabygardingaro.se 

Kontakt

Telefon 0705797744
Mobil 0705797744
E-post asa@sabygardingaro.se 

Öppettider

Sommarsäsong

SÄBY GÅRD, INGARÖ

Vi är ett lantbruksföretag som ligger på Ingarö i Stockholms skärgård.

Gården har arrenderats sedan 1952 av familjen Windahl och nu drivs gården av paret Mikael och Åsa och Mikael är tredje generationens bonde på gården.

Spannmålsodling 

I dag bedriver vi spannmålsodling och vi har  ca 320 ha under plog. Förutom på Säby odlar vi även på Gustavsberg, Hemmesta, Kalvandö, Siggesta och Sunds gårdar. 

Potatis

Familjen har odlats potatis från att de kom till gården på 50-talet och i dag odlar vi på ca 3 ha och då både färskpotatis och vinterpotatis som vi säljer på gården samt till Värmdökassen och marknader.

Kallpressad rapsolja

- Hösten 2012 startade vi vår nya verksamhet på gården,  vårt - Rapspresseri! 

Under alla år har vi förutom mycket annat odlat raps men sålt den vidare så det känns väldigt roligt att kunna producera egen kallpressad rapsolja, naturligtvis från raps odlad på Ingarö och Värmdö. Att kunna vara med under hela processen från sådd till flaska är något vi är väldigt glada och stolta över, ett riktigt svenskt småskaligt mathantverk! 

Rabarber, gurka och tomater

Vi odlar även rabarber av olika sorter och i vårt bågväxthus odlas gurkor och tomater som vi säljer på gården i vår lilla självbetjänings'jourbutik' under säsong.

Vägbeskrivning

Med bil från Stockholm, ta väg 222 mot Gustavsberg.Avfart Gustavsberg/Ingarö.Tag vänster mot Ingarö.Efter 3,7 km kommer ni till Brunn, passera och åk vidare till avfart på vänster Eknäs/Säby.Åk förbi Säby säteri och tag sen vänster, nu ser ni gården!
Säby Gård, Ingarö

Nyckelord

Spannmål, raps/kallpressad rapsolja, potatis, rabarber, gurka och tomater mm.
811
824